Terra Olive to marka należąca do Garcia de la Cruz Group. Garcia de la Cruz Group jest właścicielem gajów oliwnych, tłoczni i rozlewni oraz zarządza produkcją i eksportem swoich produktów. Firma została załozona przez rodzinę Garcia de la Cruz w 1872 roku i od pięciu pokoleń nieprzerwanie dba o jakość swoich produktów. Siedziba firmy mieści się w centralnej Hiszpanii, w północnej części La Manchy oraz w południowej części prowincji Toledo, w mieście Madridejos, 70 km od Toledo i 118 km od Madrytu. Eksportujemy szeroki asortyment produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem jakości produktów i usług. Extra Virgin Olive Oil produkujemy i tłoczymy w naszej własnej tłoczni i z naszych oliwek, zachowując standardy jakości oraz certyfikaty Designation of Origin (D.O. Montes de Toledo - Toledo Mountains). Nasze produkty są sprzedawane w szklanych butelkach, butelkach PET oraz puszkach z zachowaniem najsurowszych standardów jakościowych.

home-page-img-2.png
Nasze wyselekcjonowane oliwy dostępne już w sklepie:
100% Arbequina

Jest to liwa tłoczona tylko i wyłącznie z jednej odmiany oliwek Arbequina. Ten gatunek oliwek jest zbierany bardzo wcześnie, dlatego wytłoczona oliwa jest bardzo owocowa, słodka i delikatna. Idealnie pasuje do lekkich sałat przygotowanych ze świeżymi serami, orzechami. Idealna do majonezu, lekkich sosów, marynat a szczególnie do przygotowywania ryb.

D.O. Montes de Toledo

Oliwa ta jest wytłaczana z jednej, specyficznej odmiany oliwek: Cornicabra. Odmiana ta jest bogata w polifenole i antyoksydanty tak potrzebne w zdrowym trybie życia. Uprawiana jest tylko w okolicach miasta Toledo. Jej smak jest bardzo intensywny, owocowy na początku z nutą migdałów, jabłek i orzechów aby za chwilę poczuć ostre papryczki. Proponujemy ją do sałatek na bazie rukoli, kaparów. Idealnie pasuje do serów pleśniowych.

Premium

Jest to „diament w firmowej koronie”. Stworzona została poprzez proporcjonalne dobranie czterech odmian oliwek: Arbequina, Cornicabra, Hojiblanca oraz Picual. Ta specjalnie przygotowana oliwa ma bogaty bukiet, ma bardzo świeży smak. Idealnie nadaje się jako przystawka ze świeżym chlebem, do ryb oraz do sałatek z pomidorami.